Бенитес и Лампард са №1 за октомври

Nov 15, 2008


Рафаел Бенитес и Франк Лампард бяха обявени за най-добри във Висшата лига за месец октомври. Под ръководството на испанеца Ливърпул спечели и четирите си мача в първенството, като записа и победа над Челси на “Стамфорд Бридж” и прекъсна серията на лондончани от 86 поредни мача без загуба у дома.
Мърсисайдци спечелиха още срещу Манчестър Сити, Уигън и Портсмут. Това е четвърта такава награда за Бенитес, който по този начин излезе на 7-о място в ранглистата по спечелени подобни отличия.
“Имам удоволствието да получа тази награда от името на целия ми екип, защото моите помощници се справят наистина отлично. Хора като Сами Лий, Маурисио Пелегрино, Шави Валеро и Пако ди Мигел много ми помагат. Това обаче показва, че играем добре, защото побеждаваме” каза Бенитес.
В същото време Лампард бе награден за трети път. За последно той бе избран за играч на месеца преди 3 години. През октомври халфът вкара 2 гола, а Челси спечели 3 от своите 4 мача, като поражението бе именно от Ливърпул.
Пред него в тази класация има шестима играчи, които са печелили приза по 4 пъти. Сред тях са Стивън Джерард и Уейн Руни.
gol.bg

0 коментара: